EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της για τον υπουργό Παπαθανάση

Την παραμικρή απάντηση για την υπόθεση του «μπαταχτσή» υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη αρνείται να παράσχει στους πολίτες το Μέγαρο Μαξίμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μονολογεί «ψέματα» ακόμα και για τα όσα προκύπτουν από τις ανακοινώσεις της τράπεζας και του ίδιου του Νίκου Παπαθανάση.

Να κρύψει εαυτόν και Κυριάκο Μητσοτάκη πίσω από τους μύδρους που εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης επιχείρησε την Τρίτη ο Γιάννης Οικονόμου, που αρνούμενος να δώσει την οποιαδήποτε απάντηση για την προκλητική αντιμετώπιση του Νικόλαου Παπαθανάση από τις τράπεζες, την καταδίκη του για καταδολίευση το 2020 και την συμπεριφορά του ως κοινός μπαταχτσής, θύμισε τον Ντόναλντ Τραμπ όταν απέναντι σε ερωτήματα των δημοσιογράφων απαντούσε «fake news, fake news».

Κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Τρίτης, βάζοντας το ζήτημα της υπόθεσης Παπαθανάση επιχειρήσαμε να μείνουμε στο πολιτικό σκέλος, δίχως να μπούμε στις λεπτομέρειες της υπόθεσης. Εξού και περιοριστήκαμε στην καταδικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί σε βάρος του υπουργού Παπαθανάση για καταδολίευση, καθώς και στις κατασχέσεις σε βάρος του, ζητώντας απλώς να μάθουμε εάν ένα τέτοιο πρόσωπο αποτελεί το υπόδειγμα «αριστείας» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Πέρα από τα κουρέματα, τα οποία εσείς δεν αναγνωρίζετε ως κουρέματα. όπως προκύπτει έχουν γίνει αγωγές καταδολίευσης από τράπεζα, και κατασχέσεις 322.000 ευρώ από άλλη τράπεζα, αλλά και χρέη 50.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ. Μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να έχει την ευθύνη των ιδιωτικών επενδύσεων;» ρωτήσαμε τον Γ. Οικονόμου, θέτοντας παράλληλα το ζήτημα που έθεσε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας για τη δημοσιοποίηση της δανειακής συμφωνίας του υπουργού. Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, η αξιωματική αντιπολίτευση πρόκειται να επανακαταθέσει την τροπολογία για συμπερίληψη ρυθμίσεων δανείων των πολιτικών στο Πόθεν Έσχες

Παρόλα αυτά, η απάντηση που επεφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξ ονόματος Μεγάρου Μαξίμου προδίδει τον πανικό υπό του οποίου τελεί ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, αφού ουσιαστικά αμφισβητεί ακόμα και τα στοιχεία που έχει παραδεχτεί ο Ν. Παπαθανάσης και δημοσιοποιεί και η Eurobank στην ανακοίνωσή της.

«Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του κ. Παπαθανάση και τα ψέματα τα οποία επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας προκειμένου να τον στοχοποιήσει και ταυτόχρονα να παίξει με τον πόνο των ανθρώπων που έχουν δάνεια και βρίσκονται αντιμέτωποι με δυσκολίες, δεν έχων να προσθέσω τίποτα παραπάνω από αυτά που ο κ. Παπαθανάσης έχει πει. Και από τις ανακοινώσεις της τράπεζας, που λίγο πολύ επιβεβαιώνουν τους δικούς του ισχυρισμούς» είναι η απάντηση-μη απάντηση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, που περιορίζεται μεν να επικαλεστεί τα λόγια του Ν. Παπαθανάση, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως αυτά καλύπτουν την κυβέρνηση.

Στη συνέχεια δε, πετάει στον αέρα μία «απειλή» του υπουργού για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καταλήγοντας και πάλι στα λεγόμενα του «πουλέν» του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Όλα τα υπόλοιπα, δεν ξέρω εάν θα υπάρχει μια αντιδικία και προσφυγή του κ. Παπαθανάση στη δικαιοσύνη όπως έχει πει με την εφημερίδα σας, θα είναι αντικείμενο και αυτής της διαδικασίας. Κατά τα άλλα ισχύουν αυτά που ο ίδιος ο υπουργός έχει πει» καταλήγει ο Γ. Οικονόμου, προσθέτοντας στο «βιογραφικό» του ως εκπρόσωπος μία ακόμα άρνηση απάντησης στους πολίτες για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και υπουργού της που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες.

Για την ιστορία, όπως αποκάλυψε το Documento, στις 25-07-2019 ο Ν. Παπαθανάσης χρωστούσε 1.458.548,29 εκατομμύριο ευρώ στην Τράπεζα Eurobank από το 2015, 322.714,84 ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (κατασχετήριο εις χείρας τρίτου 11/7/2019), καθώς και 51.718,63 ευρώ στον ΕΦΚΑ (ηλεκτρονικό κατασχετήριο 29/5/2018). Σημειώνεται δε πως η Eurobank, κατέθεσε την αγωγή διάρρηξης των εικονικών μεταβιβάσεων λόγω καταδολίευσης δανειστών, αιτήθηκε και τελικά πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής για το ποσό του 1.458.548,29 ευρώ καθώς υπολόγισε και τους τόκους μέχρι τη ημέρα κλεισίματος του ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού (28-08-2015).

Eurobank: Παρακάμπτει και τον Αστικό Κώδικα προς χάρη των Παπαθανάσηδων

«Οι ανακτήσεις από το σύνολο των ανωτέρω ενεργειών ανέρχονται στο ποσό των €550.000 περίπου, σε μετρητά, που αντιστοιχεί στο 52% του λογιστικού υπολοίπου της απαίτησης, ενώ το ύψος των ανακτήσεων αθροιστικά από την έναρξη τη σύμβασης, εάν συμπεριληφθούν και οι αποπληρωμές κεφαλαίου κατά την περίοδο εξυπηρέτησης του, φθάνει περίπου το 75% του αρχικού κεφαλαίου της πίστωσης», είναι η ακριβής τοποθέτηση της Eurobank.

Άρα εύκολα προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση της ανακοίνωσης της Eurobank, ότι η Τράπεζα και στη συνέχεια η Do Value, έχουν αποφασίσει να εισπράξουν μόνο το αρχικό κεφάλαιο που ανερχόταν σε 1.054.000 ευρώ το 2015.
Ωστόσο η Τράπεζα που κατέθεσε την αγωγή διάρρηξης των εικονικών μεταβιβάσεων λόγω καταδολίευσης δανειστών, αιτήθηκε και τελικά πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής για το ποσό του 1.458.548,29 ευρώ καθώς υπολόγισε και τους τόκους μέχρι τη ημέρα κλεισίματος του ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού (28-08-2015). Μάλιστα αιτήθηκε και πέτυχε να υπάρξει τοκοφορία μέχρι ολοσχερούς εξοφλήσεως, κάτι που ακόμη και σήμερα δεν έχει επιτευχθεί.Γιατί τέτοια «στοργή» για τους Παπαθανάσηδες;

Η ευνοιοκρατία της Eurobank και της Do Value (προφανώς ανέλαβε το δάνειο μετά τη θέση σε ισχύ του ΗΡΑΚΛΗ στο τέλος του 2019, ενώ ο πλειστηριασμός των ακινήτων έγιναν το 2018, σύμφωνα πάντα με την Eurobank) σε όλο της το μεγαλείο. Πώς είναι δυνατόν το 2015 η Τράπεζα να αιτείται να λάβει το κεφάλαιο συν τους τόκους μέχρι εξοφλήσεως (το ποσό έτσι ξεπερνά τα 2 εκ ευρώ) και μετά να ζητά να αναλάβει μόνο το 1,054 εκ ευρώ που αφορά στο αρχικό κεφάλαιο; Τι άλλαξε τα «μυαλά» στη Eurobank; Υπενθυμίζουμε ότι η διαταγή πληρωμής και η αγωγή της Eurobank, κατατέθηκε το 2015 ενώ από το 2016 ο Νικόλαος Παπαθανάσης ανέλαβε, με την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον Κ. Μητσοτάκη, τη θέση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος. Γιατί τα στελέχη της ήδη από το 2018 προκαλούν τέτοια ζημιά στην Τράπεζα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2018 εκπλειστηριάστηκαν, σύμφωνα με Eurobank, 4 ακίνητα της εταιρείας των αδελφών Παπαθανάση, ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP. Όπως οι ίδιοι ομολογούν τα χρήματα από τους πλειστηριασμούς κατευθύνθηκαν στην αποπληρωμή του κεφαλαίου ύψους 1,054 εκ ευρώ αφού προφανώς χαρίστηκαν οι τόκοι με τους οποίους η οφειλή (άρα και η εγγύηση του ευθυνόμενου ως πρωτο-οφειλέτη Ν. Παπαθανάση) ξεπερνά πλέον τα 2 εκ ευρώ.

Παρακάμπτουν τον Αστικό Κώδικα

Ας πάμε τώρα στον Αστικό Κώδικα. Ένα από τα κυρίαρχα νομοθετήματα της χώρας. Εκεί υπάρχει το άρθρο 423. Είναι γνωστό ότι η Νομική Υπηρεσία της Eurobank είναι αν μη τι άλλο κατηρτισμένη…

Εμείς απλώς παραθέτουμε το άρθρο. Δεν χρειάζεται νομική παιδεία καθώς δεν έχει δυσνόητές φράσεις ή λέξεις. Μπορεί να το καταλάβει οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης που έχει γνώσεις τουλάχιστον δημοτικού!

Συγκεκριμένα το άρθρο 423 του Αστικού Κώδικα αναγράφει επί λέξει: «Αν το χρέος αποτελείται από κεφάλαιο, τόκους και έξοδα η παροχή καταλογίζεται πρώτα στα έξοδα, έπειτα στους τόκους και τελευταία στο κεφάλαιο. Ο δανειστής μπορεί να αρνηθεί την αποδοχή της παροχής, αν ο οφειλέτης όρισε αλλιώς τον καταλογισμό».

Τι έπραξε η Eurobank ήδη από το 2018 (όπου ήδη ο κος Ν. Παπαθανάσης ως έμπιστος του Κ. Μητσοτάκη ήταν Γενικός Διευθυντής της ΝΔ); Πήρε τα χρήματα από τα ακίνητα της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP που βγήκαν στον πλειστηριασμό και τα έβαλε προς εξόφληση κεφαλαίου. Τους τόκους που είχε αιτηθεί το 2015 και πέτυχε με την έκδοση της με αριθμό 11580/21-10-2015, όταν ο κος Παπαθανάσης δεν είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της ΝΔ, τους έγραψε στο χιόνι. Γιατί τέτοια συμπεριφορά απέναντι στους Παπαθανάσηδες από τη Eurobank; Έτσι έχει πράξει η Eurobank και εν συνεχεία η Do Value απέναντι στους κόκκινους δανειολήπτες; Γιατί τώρα που οι κατακλυσμιαίες και εξ εγγραφών αποκαλύψεις στήνουν στον τοίχο τον εξωκοινοβουλευτικό αν. υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση και τον Κ. Μητσοτάκη για τις επιλογές του, η ανακοίνωση της Eurobank θολώνει τα νερά για να δώσει διέξοδο διαφυγής;


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID