EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο ΠΟΥ συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει παθογόνα σε βιοεργαστήρια υγείας για να αποτρέψει ασθένειες στον πληθυσμό

Τα βιολογικά εργαστήρια στο Λβίβ εκτελούσαν εργασίες με λοιμογόνους παράγοντες πανώλης, άνθρακα και βρουκέλλωσης, ενώ τα εργαστήρια στο Χάρκοβο και την Πολτάβα εργάζονταν με λοιμογόνους παράγοντες διφθερίτιδας, σαλμονέλωσης και δυσεντερίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβούλεψε την Ουκρανία να καταστρέψει παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλού κινδύνου που στεγάζονται στα εργαστήρια δημόσιας υγείας της χώρας για να αποτρέψει «οποιεσδήποτε πιθανές διαρροές» που θα διαδώσουν ασθένειες στον πληθυσμό, ανέφερε η υπηρεσία στο Reuters.

Το Reuters γράφει κάτι που μέχρι χθες αμφισβητούσε: «Όπως πολλές άλλες χώρες, η Ουκρανία διαθέτει εργαστήρια δημόσιας υγείας που ερευνούν πώς να μετριάσουν τις απειλές επικίνδυνων ασθενειών που επηρεάζουν τόσο τα ζώα όσο και τους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου, πιο πρόσφατα, του COVID-19. Τα εργαστήριά της έχουν λάβει υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον ΠΟΥ.“

Ειδικοί βιοασφάλειας λένε ότι η μετακίνηση στρατευμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι βομβαρδισμοί των πόλεων της έχουν αυξήσει τον κίνδυνο διαφυγής παθογόνων που προκαλούν ασθένειες, εάν κάποια από αυτές τις εγκαταστάσεις υποστεί ζημιά.

Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας, ο ΠΟΥ συνέστησε σθεναρά στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και σε άλλους αρμόδιους φορείς «να καταστρέψουν παθογόνους μικροοργανισμούς υψηλής απειλής για να αποτρέψουν πιθανές διαρροές», ανέφερε η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΠΟΥ δεν είπε πότε έκανε τη σύσταση ούτε έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα είδη παθογόνων ή τοξινών που φιλοξενούνται στα εργαστήρια της Ουκρανίας. Ο οργανισμός επίσης δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι συστάσεις του τηρήθηκαν.

Ουκρανοί αξιωματούχοι στο Κίεβο και στην πρεσβεία τους στην Ουάσιγκτον δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχολιασμό.

Οι εργαστηριακές δυνατότητες της Ουκρανίας βρίσκονται στο επίκεντρο ενός αυξανόμενου πολέμου πληροφοριών από τότε που η Ρωσία άρχισε να μεταφέρει στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου, η Ρωσία κάλεσε μια συνεδρίαση του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να επιβεβαιώσει, χωρίς να παράσχει στοιχεία, έναν μακροχρόνιο ισχυρισμό ότι η Ουκρανία διοικούσε εργαστήρια βιολογικών όπλων με την υποστήριξη του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Περισσότερα στοιχεία για τα εργαστήρια βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Ένα δίκτυο αποτελούμενο από περίπου 30 εργαστήρια βιοόπλων δημιουργήθηκε στην Ουκρανία , με τις δραστηριότητες που διεξάγονται σε αυτά τα εργαστήρια να ανατίθενται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο υποστράτηγος Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων πυρηνικής, βιολογικής και χημικής προστασίας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, δήλωσε ότι (στην Ελλάδα δεν ανοίγει ο σύνδεσμος), οι δραστηριότητες των βιοεργαστηρίων, καθώς και το «λεγόμενο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης της Ουκρανίας που εκτελείται από τις ΗΠΑ» οδήγησαν στην αύξηση των περιπτώσεων «ιδιαίτερα επικίνδυνων και οικονομικά σημαντικών λοιμώξεων».

Το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έδειξε έναν χάρτη με βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία: τα σημάδια στον χάρτη αντιπροσωπεύουν τοποθεσίες υγειονομικών και επιδημιολογικών εργαστηρίων και ερευνητικών ινστιτούτων:Σύμφωνα με τον Kirillov, τα βιολογικά εργαστήρια στο Lvov εκτελούσαν εργασίες με λοιμογόνους παράγοντες πανώλης, άνθρακα και βρουκέλλωσης, ενώ τα εργαστήρια στο Kharkov και την Poltava εργάζονταν με λοιμογόνους παράγοντες διφθερίτιδας, σαλμονέλωσης και δυσεντερίας.

Ο Kirillov δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση του Κιέβου είχε στείλει στο Walter Reed Army Institute of Research στις Ηνωμένες Πολιτείες χιλιάδες δείγματα ορού ασθενών, κυρίως από ασθενείς «σλαβικής εθνότητας», με το πρόσχημα της δοκιμής μεθόδων θεραπείας COVID-19.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, τα έγγραφα δείχνουν ότι τόσο η Ουκρανία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβίασαν τη σύμβαση του 1972 για τα βιολογικά όπλα, την οποία υπέγραψαν και επικύρωσαν και οι δύο χώρες. Σύμφωνα με την έκθεση, η εντολή για την εξάλειψη των δειγμάτων ήταν μια κίνηση απόκρυψης παραβιάσεων της σύμβασης.

Με τα χρόνια, η Ρωσία έχει εκφράσει ανησυχία για τα εργαστήρια βιοπολέμου που χρηματοδοτούνται από τον στρατό των ΗΠΑ σε αρκετές από τις γειτονικές της χώρες . Όμως, καθώς όλες αυτές οι προφυλάξεις έπεσαν στο κενό, η Ρωσία ζήτησε μια υποχρεωτική διεθνή συνθήκη για την απαγόρευση των βιολογικών όπλων .

Έγγραφα ευαίσθητων βιοεργαστηρίων που διαγράφηκαν από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και δημοσιεύθηκαν από την GreatGameIndia και παρουσιάστηκαν εδώ, δείχνουν ότι ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα που ενέκρινε την κατασκευή βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία για τη δημιουργία επικίνδυνων παθογόνων, με υπουργό εξωτερικών τον Τζο Μπάιντεν.

Ζαχάροβα: «Έχουμε αποδείξεις ότι έφτιαχναν βιολογικά όπλα – Δε χρειάζεται να μαντέψουμε γιατί τα ήθελαν»

«Απαιτούμε τώρα εξηγήσεις» είπε η Μ.Ζαχάροβα στις ΗΠΑ, μετά την αποκάλυψη και την παραδοχή των ΗΠΑ περι βιολογικών όπλων στην Ουκρανία.

Η Μ.Ζαχάροβα δήλωσε σχετικά: «Τα βιολογικά όπλα που ανέπτυσσαν οι ΗΠΑ έχοντας πλέον ζήσει την εμπειρία του κορωνοϊού (Covid-19), είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Όλες οι χώρες αντί να διαβάζουν τα σκουπίδια σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για την τύχη αυτών των βιολογικών όπλων που ανέπτυσσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία».

«Δεν χρειάζεται να μαντέψουμε τι είδους υλικά είναι αυτά, δεν υπάρχει τίποτα να μαντέψουμε πια εν προκειμένω. Αυτά είναι τα υλικά που αποδεικνύουν την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε ουκρανικό έδαφος», είπε η Ζαχάροβα, εννοώντας ότι κατασκεύαζαν ακόμα και ιούς αντίστοιχους με τον Covid-19!

«Βρήκαμε αυτά τα βιολογικά όπλα, βρήκαμε τα εργαστήρια ανάπτυξής τους, βρήκαμε το υλικό αυτό και για στρατιωτικούς σκοπούς στην Ουκρανία» είπε η Μ.Ζαχάροβα απευθύνοντας αμείλικτα ερωτήματα στις ΗΠΑ: «Τι έκανε το υλικό αυτό εκεί; Δεν έχετε σύνορα με τη χώρα αυτή, δεν έχετε στρατιωτικές δυνάμεις υπό το κάλυμμα της επιστημονικής ανακάλυψης. Τι έκαναν οι εμπειρογνώμονες που έδιναν οδηγίες στους Ουκρανούς τι να κάνουν;»

«Σήμερα θα θέλαμε απαντήσεις, ο κόσμος πρέπει να μάθει τι σκοπό είχατε εκεί; Ποιος ήταν ο σκοπός του προγράμματος; Ποιος ήταν ο όγκος των επενδύσεων για τις βιολογικές έρευνες στην Ουκρανία;» συνέχισε το σφυροκόπημα η εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε, ακόμα, ότι «το προσωπικό των ουκρανικών εργαστηρίων έλαβε στις 24 Φεβρουαρίου έγγραφα για την απομάκρυνση ιών χολέρας και άλλων ασθενειών που αποθηκεύονταν στα εργαστήρια και υπάρχουν έγγραφα γι’ αυτό».

«Πλέον δεν ζητάμε απαντήσεις, απαιτούμε. Μιλάμε για την προσπάθεια της ουκρανικής επιστημονικής κοινότητας να αναπτύξει ιούς. Στα ουκρανικά εργαστήρια υπήρχαν στελέχη βιολογικών ιών. Η καταστροφή του υλικού αυτού διατάχθηκε για να κρυφτούν πληροφορίες. Καταστράφηκε το σύνολο;» αναρωτήθηκε η Μαρία Ζαχάροβα.

«Την εντολή έδωσε το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας. Και ποιος ήταν ο επικεφαλής; Ποιος ήταν αυτός που ενεπλάκη στην υγειονομική προστασία; Κατεστράφη πλήρως το υλικό ή όχι; Και πώς μπορούμε να το ελέγξουμε; Μήπως βρίσκεται στα χέρια ακραίων στοιχείων και πώς μπορούμε να το ελέγξουμε αυτό;» έθεσε νέα ερωτήματα η Μαρία Ζαχάροβα.

Συνεχίζοντας την επίθεση στις ΗΠΑ η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ότι «υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο και το Υπ. Άμυνας των ΗΠΑ ελέγχει αυτό το πρόγραμμα και αυτά τα εργαστήρια που δεν βρίσκονται σε καθεστώς παρακολούθησης».

Χθες και η Κίνα ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τα 26 εργαστήρια βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτούσε στην Ουκρανία: «Να εξηγήσουν γιατί ανέπτυσσαν βιολογικά όπλα στα εργαστήρια της Ουκρανίας» σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η Κίνα όχι απλώς συμπαρατάσσεται με την Ρωσία, αλλά θέτουν και ζητήματα τήρησης του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ! Χθες και η Κίνα ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ για τα 26 εργαστήρια βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτούσε στην Ουκρανία: «Να εξηγήσουν γιατί ανέπτυσσαν βιολογικά όπλα στα εργαστήρια της Ουκρανίας» σε μία εξέλιξη που δείχνει ότι η Κίνα όχι απλώς συμπαρατάσσεται με την Ρωσία, αλλά θέτουν και ζητήματα τήρησης του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ!

 
Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID