EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παγκόσμια ανησυχία για τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου των ΗΠΑ – Αποκαλύψεις για Φιλιππίνες, Ινδονησία και Καμπότζη

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι στρατιωτικές – βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ σε πολλές χώρες του κόσμου, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις της Ρωσίας.

Όπως είπε ο επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας, Igor Kirillov, οι ρωσικές αποκαλύψεις έκαναν πολλές χώρες του κόσμου να αναρωτηθούν τους πραγματικούς λόγους για την παρουσία αμερικανικών ερευνητικών εγκαταστάσεων στα εδάφη τους.

«Η αποκάλυψη από τη Ρωσική Ομοσπονδία στρατιωτικών και βιολογικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ εκτός της εθνικής της επικράτειας κάνει έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών να διερωτώνται τους πραγματικούς λόγους για την παρουσία αμερικανικών ερευνητικών εγκαταστάσεων στο έδαφός τους», επεσήμανε σε ενημέρωση.

Φιλιππίνες, Ινδονησία και Καμπότζη

Ο Kirillov σημείωσε ότι τον Δεκέμβριο του 2022, η παράταξη της αντιπολίτευσης Makabayan των Φιλιππίνων είχε καλέσει το Κογκρέσο της χώρας να διερευνήσει τις δραστηριότητες του Πενταγώνου στο Περιφερειακό Εργαστήριο Διαγνωστικών Ασθενειών των Ζώων στην Tarlac City.

«Η έκκληση των βουλευτών επισημαίνει ότι η Υπηρεσία Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ (DTRA) έχει φανερούς και κρυφούς στρατιωτικούς στόχους στις Φιλιππίνες, οι οποίοι μπορεί να μην συμπίπτουν με τα συμφέροντα της Μανίλα. Στην έκκλησή τους, οι βουλευτές επισημαίνουν πως οι κυβερνητικές αρχές θα πρέπει να ερευνήσουν τις βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ», τόνισε ο Ρώσος στρατηγός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «νωρίτερα η Ινδονησία διακήρυξε πως δεν θα πρέπει να βρίσκεται στο έδαφός της το αμερικανικό στρατιωτικό βιοεργαστήριο NAMRU-2».

«Οι ινδονησιακές αρχές ζήτησαν πλήρη παύση των δραστηριοτήτων της το 2010, μετά την οποία το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναγκάστηκε να μεταφέρει όλα τα ημιτελή έργα στο έδαφος της Καμπότζης», τόνισε ο επικεφαλής των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας.

Το πείραμα της Ουκρανίας

Εξάλλου αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη για την εκδοχή του κορωνοϊού η οποία είχε αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και απευθυνόταν στους γεωπολιτικούς ανταγωνιστές τους.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις οι ΗΠΑ σε κρυφές εγκαταστάσεις σε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, χρησιμοποίησαν ως.. πειραματόζωα πολίτες για εξαιρετικά επικίνδυνους παθογόνους παράγοντες. Όπως είχε καταγγείλει η Μόσχα, τα βιολογικά όπλα των ΗΠΑ απευθύνονται σε ιδεολογικούς και γεωπολιτικούς ανταγωνιστές».

«Πιστεύω ότι πρώτα από όλα θα προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού ενάντια σε ” μη αποδεκτές» χώρες: Ρωσία, Ιράν , Κίνα, Λευκορωσία, Συρία, Βόρεια Κορέα και ορισμένους Ευρωπαίους που θέλουν ξαφνικά να σηκώσουν κεφάλι και να μην υπακούσουν. Οι Αμερικανοί κατά κάποιο τρόπο διεξάγουν έναν παγκόσμιο βιολογικό πόλεμο», είχε επισημάνει ο Viktor Bondarev, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας.

Στην Ουκρανία, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, έγιναν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται δοκιμές παθογόνων μολυσματικών παραγόντων σε στρατιωτικό προσωπικό, δήλωσε ο Kirillov.

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η διεξαγωγή, υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, πειραμάτων με αντικείμενο βιολογικούς παράγοντες μολυσματικών ασθενειών και τοξικών χημικών παραγόντων σε Ουκρανούς στρατιώτες και ψυχικά ασθενείς, που είναι από τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών», σημείωσε .

Οι ΗΠΑ μετέτρεψαν τους Ουκρανούς σε «ινδικά χοιρίδια», επισημαίνει ο Ρώσος αξιωματούχος. Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, υπενθύμισε ο στρατηγός, ανακαλύφθηκαν δεδομένα για την εφαρμογή από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων κατά παράβαση του πρώτου και τέταρτου άρθρου της Σύμβασης για την Απαγόρευση Ανάπτυξης, Παραγωγής και Αποθήκευσης βιολογικών Όπλων και για την καταστροφή τους (BTWC).

Ανάλυση των εγγράφων που εντοπίστηκαν σε εργαστήρια της Ουκρανίας δίνει λόγους να πιστεύουμε ότι αναπτύσσονταν βιολογικά όπλα κοντά στα ρωσικά σύνορα, τόνισε ο Kirillov. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό επιβεβαιώνεται από τις συμβάσεις που έχουν εγκριθεί από για τις εταιρείες – εργολάβους του Πενταγώνου – Black and Vich και Metabiota.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID