EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διαρροή απόρρητης έκθεσης από τις ΗΠΑ: Ισχυρή η Ρωσία για ακόμη 1 χρόνο πολέμου με την Ουκρανία

Όλο και περισσότερα έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δείχνουν ότι η πολιτική των ΗΠΑ συνεχίζει να αποτυγχάνει σε σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ιδίως όσον αφορά τις εκτεταμένες αμερικανικές κυρώσεις που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής του Biden ήλπιζαν ότι θα πλήξουν τη ρωσική πολεμική μηχανή.

Οι απόρρητες εκτιμήσεις που εξέτασε η Washington Post δείχνουν ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν ότι η Ρωσία μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις πολεμικές της προσπάθειες για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος.

Ενώ θα έπρεπε να είναι προφανές σε όλους ότι η Μόσχα δεν έχει αποθαρρυνθεί από τις οικονομικές κυρώσεις ή την απομόνωση από τη Δύση, αυτό παρέχει μια ακόμη επιβεβαίωση.

“Η Μόσχα βασίζεται στην αύξηση των εταιρικών φόρων, το κρατικό της ταμείο, τις αυξημένες εισαγωγές και την προσαρμοστικότητα των επιχειρήσεων για να βοηθήσει στην άμβλυνση των οικονομικών πιέσεων”, αναφέρεται σε μια εκτίμηση.

Τι αναφέρει η Washington Post

Ενώ ορισμένες από τις οικονομικές ελίτ της Ρωσίας μπορεί να μην συμφωνούν με την πορεία της χώρας στην Ουκρανία και οι κυρώσεις έχουν πλήξει τις επιχειρήσεις τους, είναι απίθανο να αποσύρουν την υποστήριξη προς τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, σύμφωνα με μια αξιολόγηση που φαίνεται να χρονολογείται από τις αρχές Μαρτίου.

Αυτές οι ελίτ “είναι πιθανό να επιμείνουν στην υποστήριξη των στόχων του Κρεμλίνου στην Ουκρανία” και να “βοηθήσουν τη Μόσχα να παρακάμψει τις κυρώσεις”, διαπιστώνει η αξιολόγηση που διέρρευσε.

Ένας βασικός σκοπός των κυρώσεων από τη σκοπιά της Ουάσινγκτον ήταν να επιβληθεί τέτοιο κόστος και αρνητικό trickle-down στον ρωσικό πληθυσμό – ίσως οδηγώντας σε ταραχές και αποσταθεροποίηση – ώστε να αναγκάσει τους ιθύνοντες του Κρεμλίνου να αλλάξουν πορεία και να τερματίσουν την εισβολή. Αυτό όμως δεν συνέβη.

Αμέσως μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2020 ο πρόεδρος Biden είχε πει σκωπτικά ότι το νόμισμα της Ρωσίας θα μετατρεπόταν σε “ερείπιο”. Φυσικά, το αντίθετο συνέβη μέσα σε ένα μήνα μετά από αυτά τα σχόλια.

Το ρούβλι είχε επίσης ανακάμψει στα προ της σύρραξης επίπεδα έναντι του δολαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου του 2022. Επίσης, βοηθώντας σημαντικά τη Ρωσία να ξεπεράσει την καταιγίδα κυρώσεων, τα έσοδα από το πετρέλαιο αυξήθηκαν κατακόρυφα μέσω του ανοίγματος και της επέκτασης νέων αγορών, ιδιαίτερα στην Ασία.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID