EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αλαλούμ με το έκτακτο επίδομα 200 – 300 ευρώ σε συνταξιούχους: Ιδού τα λάθη

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί οι συνταξιούχοι αναφορικά με τις αυξήσεις, την «προσωπική διαφορά» και το «επίδομα μη αύξησης».

Λόγω λαθών του ΕΦΚΑ πολλοί συνταξιούχοι δεν βλέπουν να έχει μειωθεί η «προσωπική διαφορά», καίτοι αυτή απορρόφησε τις φετινές αυξήσεις των παλαιών συνταξιούχων. Με αποτέλεσμα να μην έχουν προοπτική αύξησης ούτε την επόμενη χρονιά (περίπτωση 1 στη εικονογράφηση).Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει τεράστια προσωπική διαφορά, π.χ. 299,19 ευρώ (περίπτωση 2) και όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη συνταξιούχος δεν έλαβε αύξηση. (Σ.σ. Και στο προβλεπτό μέλλον δεν αναμένεται να πάρει αύξηση λόγω τεράστιας προσωπικής διαφοράς).Περίμενε ωστόσο να πάρει το εφάπαξ επίδομα των 300 ευρώ την περασμένη Παρασκευή 31/3/2023. Ποσό που δόθηκε στους συνταξιούχος εκείνους οι οποίοι αφενός το συνολικό ποσό των μηνιαίων απολαβών κυμαίνονται κάτω των 1.000 ευρώ και αφετέρου δεν έλαβαν την παραμικρή αύξηση στις αρχές του χρόνου (δηλαδή ούτε τμήμα της αύξησης του 7,75%).

Κατ αυτόν τον τρόπο ο ΕΦΚΑ αδικεί κατάφορα τους συνταξιούχους χωρίς να μπορούν οι δικαιούχοι να αντιδράσουν ή να παρέμβουν ώστε α διορθώσουν – άρουν την παρανομία.

Στην πρώτη περίπτωση η συνταξιούχος του παραδείγματός μας αποδέχθηκε την… μοίρα της και περιορίστηκε σε μια μικρή αύξηση τη τάξης των περίπου 50 ευρώ για φέτος. Καθώς τα υπόλοιπα χρήματα της αναλογούσης αύξησης κατευθύνθηκαν στην εξάλειψη της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» (μεταξύ καταβαλλομένων ποσών στους παλαιούς –προ της 13ης Μαΐου 2016- συνταξιούχους και της σύνταξης που αναλογεί με τα νέα μειωμένα ποσοστά του νόμου 4387/2016).

Ελπίζοντας σε κάθε περίπτωση ότι θα λάβει ολόκληρη την αύξηση του 2024 (όπως αυτή θα διαμορφωθεί από το 50% του πληθωρισμού και το 1/2 της οικονομικής μεγέθυνσης-ΑΕΠ κατά την τρέχουσα χρονιά όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος).

Μόνιμη οικονομική βλάβη

Πλην εις μάτην. Ο ΕΦΚΑ λανθασμένα επιμένει να διατηρεί… αλώβητη την προσωπική διαφορά των 28 ευρώ. Κατά συνέπεια και όσο παραμένει αυτό το λάθος, η συγκεκριμένη ασφαλισμένη δεν θα λάβει την αύξηση ούτε τον επόμενο χρόνο.

Πρόκειται για μόνιμη οικονομική βλάβη που προκλήθηκε από ασύγγνωστο λάθος του ΕΦΚΑ…

Στο δεύτερο παράδειγμά μας η ασφαλισμένη νομίμως, αν και άδικα, αποκλείστηκε από τις αυξήσεις, καθώς σαν παλαιά συνταξιούχος είχε μια πολύ μεγάλη «προσωπική διαφορά». Ωστόσο παρανόμως αποκλείστηκε από το έκτακτο εφάπαξ βοήθημα που προβλέφθηκε λόγω… μη αύξησης.

Και εάν στην πρώτη περίπτωση υπάρχει η ελπίδα μελλοντικής διόρθωσης, άρα δυνατότητα λήψης της αύξησης το 2024, για το εφάπαξ βοήθημα δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Δεν προβλέπεται διαδικασία θεραπείας…


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ  ieidiseis.gr

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID