EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άσκηση δίωξης κατά του πρώην προέδρου του ΟΣΕ για τα Τέμπη – Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε διώξεις και κατά 2 μελών της επιτροπής που εμπλέκονται στη μετάταξη του σταθμάρχη

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας άσκησε επίσης διώξεις και σε βάρος δύο μελών της Επιτροπής Αξιολόγησης Μετατάξεων που εισηγήθηκαν για τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, καθώς το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Κοτταρά και τη Στυλιανή Κολιοπούλου, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος.

Ο Αθανάσιος Κοτταράς, εκτός από μέλος της Επιτροπής, είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ, ενώ η Στυλιανή Κολιοπούλου είναι Προϊσταμένη Διεύθυνσης.

Ο νέος κύκλος διώξεων για τα Τέμπη, που ξεκινά με τα τρία υψηλόβαθμα πρόσωπα του ΟΣΕ, αναμένεται να συνεχιστεί.

Τι είχε συμβεί με τη μετάταξη του Βασίλη Σαμαρά

Μιλώντας στις Αρχές, ο Βασίλης Σαμαράς είχε αναφέρει τα παρακάτω για τη μετάταξή του:

«Κατά το έτος 1989 προσλήφθηκα στον ΟΣΕ όπου και παρέμεινα μέχρι την 30-042011.

Στις 01-05-2011 μετατάχθηκα υποχρεωτικά από τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, λόγω κατάργησης του τμήματος εμπορευμάτων και αποσκευών του ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου υπηρετούσα.

Από της 06-07-2022 με την κινητικότητα των υπαλλήλων επέστρεψα στον ΟΣΕ με την ειδικότητα πλέον του σταθμάρχη. Συγκεκριμένα από 01-08-2022 μέχρι και την 23-01-2023 ήτανε η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των σταθμαρχών και οι εξετάσεις.

Μετά τις εξετάσεις και την πιστοποίηση, πήρα την ειδικότητα του σταθμάρχη. Από 25-01-2023 μέχρι και 30-01-2023 δούλευα ως βοηθητικός σταθμάρχης μαζί με άλλον σταθμάρχη στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας και από 01-02-2023 μέχρι και 1402-2023 στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμπάκας.

Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου πάλι, εργαζόμουν στο σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμπάκας, στις 21-02-2023 έκανα μαθητεία στο σιδηροδρομικό σταθμό Νέων Πόρων από τη σταθμάρχη Νέων Πόρων Πιερίας, κυρία ΖΑΡΚΑΔΗ Ελένη, ενώ στις 22 και 23 του Ιδίου μήνα (Φεβρουαρίου) έκανα κανονικά βάρδια στο σιδηροδρομικό σταθμό Νέων Πόρων ως μοναδικός σταθμάρχης.

Στις 24-02-2023 έκανα μαθητεία στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας με τη σταθμάρχη Λάρισας κυρία ΤΖΟΒΑΡΑ Ελένη και από 25 του ιδίου μήνα πάλι μέχρι και το τροχαίο συμβάν εκτελούσα βάρδια στο σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας κατά το ωράριο 22:00 ώρα βραδινή με 06:00 ώρα πρωινή, όπως και το μήνα Γενάρη από 22:00 ώρα βραδινή έως 06:00 ώρα πρωινή». 

Η έρευνα της ΡΑΣ

Την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης έρευνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών είχε ανακοινώσει την Τετάρτη η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων. Η έρευνα διενεργήθηκε από την αρμόδια Μονάδα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ και επικεντρώθηκε σε δύο πεδία:

Στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τους κανονισμούς και τις διατάξεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας.

Στην ορθή εφαρμογή των Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας τα οποία είναι υποχρεωμένοι να συντάσσουν και να τηρούν ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) και η Σιδηροδρομική Επιχείρηση Hellenic Train Α.Ε. μέσω των οποίων αξιολογούν, ελέγχουν και προλαμβάνουν οποιοδήποτε κίνδυνο.
Οι εμπειρογνώμονες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων συνέλεξαν, ερεύνησαν και αξιολόγησαν λεπτομερώς έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν το προσωπικό του Διαχειριστή Υποδομής και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης που εμπλέκονται στο δυστύχημα, ολοκληρώνοντας την έρευνα σε εύλογο χρόνο.


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ zougla.gr

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID