EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων είναι κεντρικό γρανάζι της παγκόσμιας προπαγάνδας

Μια χούφτα γιγάντιες εταιρείες ελέγχουν την παγκόσμια μηχανή προπαγάνδας.

Οι τέσσερις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες χαρτοφυλακίου στον κόσμο — Publicis Groupe, WPP, Omnicom Group και Interpublic Group — είναι βαθιά συνδεδεμένες με τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και τους παγκόσμιους φορείς χάραξης πολιτικής.

By Dr. Joseph Mercola

Η ιστορία με μια ματιά:

– Οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων και οι εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημιστικών πρακτορείων αποτελούν κεντρικό γρανάζι στην παγκόσμια μηχανή προπαγάνδας. Φροντίζουν να διανέμεται το ίδιο μήνυμα σε πολλά διαφορετικά μέρη με συνεκτικό χρονοδιάγραμμα.

– Εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα έως το 80% του περιεχομένου που μεταδίδεται και δημοσιεύεται από εταιρικά μέσα προέρχεται από εταιρείες δημοσίων σχέσεων όπως αυτές οι τέσσερις. Με άλλα λόγια, οι περισσότερες λεγόμενες «ειδήσεις» των συστημικών ΜΜΕ είναι προπαγάνδα.

– Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημίσεων στον κόσμο είναι η Publicis Groupe, η WPP, η Omnicom Group και η Interpublic Group και όλες είναι βαθιά συνδεδεμένες με τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

– Μια χούφτα ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας και κατέχουν όλα στα οποία ξοδεύουμε τα χρήματά μας. Οι δύο μεγαλύτερες είναι η Vanguard και η BlackRock. Η Vanguard και/ή η BlackRock είναι επίσης μεταξύ των 10 κορυφαίων μετόχων στις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημιστικών πρακτορείων.

– Το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου παρέχει την ιδεολογική αιτιολόγηση που οδηγεί την εφαρμογή του The Great Reset παγκοσμίως. Ο όρος που χρησιμοποιεί η ακαδημαϊκή κοινότητα για να περιγράψει αυτή την παγκοσμιοποίηση είναι «Η Διακρατική Καπιταλιστική Τάξη» ή TCC.

Στο βιβλίο της «One Idea to Rule Them All: Reverse Engineering American Propaganda», η Michelle Stiles αποκαλύπτει πώς το αμερικανικό κοινό (και μάλιστα ο παγκόσμιος πληθυσμός γενικότερα) έχει κατηχηθεί και εξαπατηθεί από εταιρείες δημοσίων σχέσεων (PR) που διαχειρίζονται τις προπαγανδιστικές εκστρατείες της παγκοσμιοποιητικής κλίκας. Θα πάρω συνέντευξη από τον Michele σύντομα για αυτό το βιβλίο.

Το πρακτορείο δημοσίων σχέσεων δημιουργεί ένα παγκόσμιο σχέδιο πολυμέσων για έναν συγκεκριμένο πελάτη. Αποφασίζει τα άρθρα που θα γραφούν και πού θα εμφανιστούν. Στη συνέχεια, αποφασίζει πού και πότε θα προβάλλονται οι διαφημίσεις.

Έτσι, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες φαίνεται να έχουν μάλλον άμεση επιρροή στα μέσα ενημέρωσης, είναι πραγματικά οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων που ασκούν τον μεγαλύτερο έλεγχο, ειδικά όταν πρόκειται για την οργάνωση όλων.

Φροντίζουν να διανέμεται το ίδιο μήνυμα σε πολλά διαφορετικά μέρη με συνεκτικό χρονοδιάγραμμα. Ως εκ τούτου, οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων είναι ένα κεντρικό γρανάζι στην παγκόσμια μηχανή προπαγάνδας και πρέπει να γίνουν κατανοητές ως τέτοιες.

Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, υπάρχουν δύο ονομασίες για εταιρείες δημοσίων σχέσεων: εταιρείες δημοσίων σχέσεων και εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημιστικών πρακτορείων. Οι εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημιστικών πρακτορείων έχουν δημόσιες σχέσεις, αλλά βασίζονται κυρίως σε διαφημιστικά πρακτορεία.

Ένα ρωσικό μοντέλο “nesting doll” του κόσμου

Όπως αναλύεται στο «Ποιος κατέχει τον κόσμο;» Μια χούφτα ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών κυριαρχούν σε κάθε πτυχή της ζωής μας και κατέχουν όλα εκείνα στα οποία ξοδεύουμε τα χρήματά μας, από τρόφιμα και ποτά μέχρι ρούχα, ταξίδια, στέγαση και σχεδόν οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Ενώ φαίνεται να υπάρχουν εκατοντάδες ανταγωνιστικές μάρκες στην αγορά, όπως οι ρωσικές nesting dolls, οι μεγαλύτερες μητρικές εταιρείες κατέχουν πολλές μικρότερες μάρκες. Στην πραγματικότητα, όλες οι μάρκες συσκευασμένων τροφίμων, για παράδειγμα, ανήκουν σε δώδεκα περίπου μεγαλύτερες μητρικές εταιρείες.

Αυτές οι μητρικές εταιρείες, με τη σειρά τους, ανήκουν σε μετόχους και οι μεγαλύτεροι μέτοχοι είναι ίδιοι σε όλες αυτές: Vanguard και Blackrock. Αυτοί οι θεσμικοί επενδυτές ανήκουν επίσης ο ένας στον άλλο .

Είναι μέτοχοι ο ένας στις εταιρείες του άλλου, γεγονός που διαβρώνει την έννοια του ανταγωνισμού και ενισχύει ακόμη περισσότερο το παγκόσμιο μονοπώλιο.

Τέσσερις εταιρείες συμμετοχών διαφημίσεων κυριαρχούν στο τοπίο των μέσων ενημέρωσης

Οι τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημίσεων στον κόσμο είναι αυτή τη στιγμή η Publicis Groupe, η WPP, η Omnicom Group και η Interpublic Group και η Stiles σημειώνει ότι όλες «είναι βαθιά συνδεδεμένες με τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και τις ελίτ της πολιτικής».

Κάθε πρακτορείο, με τη σειρά του, έχει μικρότερες θυγατρικές και συνεργαζόμενες, δίνοντάς μας και πάλι την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι παίκτες από αυτούς που πραγματικά υπάρχουν.

Και, όπως με οτιδήποτε άλλο, η Vanguard ή/και η BlackRock είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων μετόχων σε αυτές τις τέσσερις κορυφαίες εταιρείες χαρτοφυλακίου διαφημιστικών πρακτορείων. Κατέχουν επίσης μεγάλες εταιρείες μέσων ενημέρωσης και τις μεγαλύτερες εταιρείες φαρμάκων.

Για λόγους σαφήνειας, στο βιβλίο της, η Michelle Stiles απαριθμεί τις τρεις πρώτες θέσεις ως WPP, Omnicom και Interpublic, αλλά από τον Νοέμβριο του 2021, η Publicis ξεπέρασε την WPP όσον αφορά την αξία της αγοράς, κατακτώντας τη Νο 1 θέση ως η μεγαλύτερη εταιρεία χαρτοφυλακίου διαφημίσεων στον κόσμο.

Ωστόσο, το WPP εξακολουθεί να έχει μεγαλύτερα ετήσια έσοδα. Τούτου λεχθέντος, και οι τέσσερις διαθέτουν ετήσια έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2022:

– Η WPP με έδρα το Λονδίνο, η οποία έχει πρακτορεία σε 112 χώρες, κέρδισε 17,847 δισεκατομμύρια δολάρια . Αξιοσημείωτοι πελάτες είναι οι Amazon, Microsoft, NBC, Healthline, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η Pfizer.

– Η Publicis έβγαλε 14,957 δισεκατομμύρια δολάρια εξυπηρετώντας πελάτες στον κλάδο της τεχνολογίας , της φαρμακευτικής και της τραπεζικής.

– Η Omnicom με έδρα τη Νέα Υόρκη κέρδισε 14,289 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 200+ αντιπροσωπείες της, οι οποίες εξυπηρετούν περισσότερες από 5.000 εταιρικές μάρκες, πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ).

– Τα έσοδα του Ομίλου Interpublic ήταν 10,928 δισεκατομμύρια δολάρια και στο πελατολόγιο του περιλαμβάνονται ο Στρατός των ΗΠΑ, η ABC, η Columbia Records, η Unilever, η US Bank, το Facebook και η ExxonMobil , για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Σύμφωνα με την Stiles, εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα έως το 80% του περιεχομένου που μεταδίδεται και δημοσιεύεται από εταιρικά μέσα προέρχεται από εταιρείες δημοσίων σχέσεων. Με άλλα λόγια, οι περισσότερες λεγόμενες «ειδήσεις» των mainstream media είναι προπαγάνδα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όταν προσθέτετε μαζί τα έσοδα αυτών των τεσσάρων κορυφαίων εταιρειών χαρτοφυλακίου διαφημίσεων, εξακολουθούν να είναι κάτω από τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που φαίνεται μέτρια τιμή για τον έλεγχο έως και του 80% του παγκόσμιου τοπίου των κυρίαρχων μέσων. Σαφώς, είναι χρήματα που δαπανώνται καλά, από την οπτική γωνία του παγκοσμιοποιητή.

Η διακρατική καπιταλιστική τάξη

Όπως σημείωσε η Stiles, ο όρος που χρησιμοποιεί η ακαδημία για να περιγράψει αυτή την παγκοσμιοποιητική κλίκα είναι «Η Διακρατική Καπιταλιστική Τάξη» ή TCC.

«Είναι το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου που παρέχουν την ιδεολογική αιτιολόγηση οδηγώντας τις επιθυμητές ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν παγκοσμίως για την επιδίωξη των κοινών τους συμφερόντων μέσω διεθνικών κυβερνητικών οργανισμών», γράφει.

Συνεχίζει αναφερόμενη στο βιβλίο του κοινωνιολόγου Peter Phillips, «Giants: The Global Power Elite», στο οποίο ο Phillips αναφέρει λεπτομέρειες:

«Ο τεράστιος ιστός διασύνδεσης των 17 γιγαντιαίων επενδυτικών εταιρειών που διαχειρίζονται κεφάλαια άνω των 43 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που οι ίδιες επενδύουν μεταξύ τους, οι σχεδόν γίγαντες… και έχουν μερίδια ιδιοκτησίας στις κορυφαίες 1.500 εταιρείες σε όλο τον κόσμο, δίνοντάς τους τεράστια δύναμη στις αίθουσες εταιρικών συμβουλίων σε όλο τον πλανήτη.

»Οι ηγέτες αυτών των εταιρειών συναντώνται σε διάφορα συνέδρια χάραξης πολιτικής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για να δικτυωθούν, να διαμορφώσουν στρατηγική και να οριστικοποιήσουν συστάσεις με τη μορφή εκθέσεων και λευκών βιβλίων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια γεωπολιτική…

»Εάν εξακολουθείτε να ζείτε στους σκοτεινούς αιώνες πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει διαπλεκόμενη παγκόσμια ελίτ που ελέγχει και εξουσιάζει την κυριαρχία των εθνών-κρατών και κυριαρχεί στο ιδεολογικό τοπίο, αφιερώστε χρόνο και διαβάστε το βιβλίο του Phillip. Είναι ένας έλεγχος πραγματικότητας τόσο συναρπαστικός όσο ένα κρύο ντους…

»Ο Philips παρουσιάζει 389 από τους πιο ισχυρούς παίκτες του καπιταλισμού στον κόσμο… Είναι ένα πολύ μικρό οικοσύστημα διαπλεκόμενων συνδέσεων, οικονομικών επικαλύψεων, κύρους της ελίτ και ελέγχου μηνυμάτων στο οποίο κατοικούν…

»Υπάρχουν ενοποιήσεις, διασταυρούμενες ενοποιήσεις, συνεργασίες, επικάλυψη ηγεσίας και συνεχής δικτύωση μεταξύ του 1%. Αυτό είναι εμφανές. Μέχρι στιγμής, ένα προφανές αλλά αγνοημένο ερώτημα είναι: Εάν έχει ήδη δημιουργηθεί ένας βαθιά σύνθετος γεωπολιτικός και ιδεολογικός ιστός, ποιοι είναι οι υφαντές και τι κάνουν; Ποιος είναι υπεύθυνος για την οργάνωση σε τόσο μεγάλη κλίμακα;

»Οι άνθρωποι που μελετούν αυτούς τους τύπους έχουν πολλά ονόματα για τους υφαντουργούς: «The Deep State», «The 1%,» «The Elites», «GloboCap», «The Powers That Be» ή απλά «Globalists».

»Είναι πιθανό ότι οι αληθινοί ηγέτες θα παραμένουν πάντα κρυμμένοι, και οι ηγέτες που περιγράφονται στο βιβλίο του Phillips είναι λίγο-πολύ εικονικοί ηγέτες που καλύπτουν τους ελεγκτές στα παρασκήνια.

»Θυμηθείτε, οι λύκοι δεν ανακοινώνουν τον εαυτό τους στο ευρύ κοινό. Αν τα πράγματα πάνε στραβά, η ανωνυμία τους προστατεύει. Τελικά, η γνώση των ονομάτων δεν είναι τόσο σημαντική όσο η κατανόηση του συστηματικού παιχνιδιού “ο νικητής τα παίρνει όλα” που παίζουν».

Αλλά για όλες τις ιδιωτικές συναντήσεις τους, οι παγκοσμιοποιητές δεν θα μπορούσαν να χτίσουν αυτό το κρυφό μονοπώλιο όπου κατέχουν τα πάντα, αν δεν ήταν ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης.

Έκρυβαν αρκετά καλά τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά κατά τη διάρκεια του COVID-19 , η κατά λέξη αναμάσηση ανοησίας και εύκολα επιβεβαιωμένων ψεμάτων αποκάλυψε ότι υπήρχε, χωρίς αμφιβολία, μια οργάνωση από πάνω προς τα κάτω στην τρέλα.

Εδώ, η Publicis φαίνεται να είναι κορυφαία υποψήφια ως κύριος φορέας, βλέποντας πώς συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο ηγείται της έκκλησης για «Επανεκκίνηση» της παγκόσμιας οικονομίας και πλήρη αναμόρφωση του τρόπου ζωής μας.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξοδεύει δισεκατομμύρια για προπαγάνδα

Ενώ τα ιδιωτικά συμφέροντα βρίσκονται στο επίκεντρο της παγκοσμιοποίησης ή του “Βαθέος Κράτους“, είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις δεν συμμετέχουν στα σχέδιά τους — ή στην προπαγάνδα τους.

Όπως αναφέρει η Stiles, μεταξύ 2007 και 2015, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δαπάνησε περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, συν άλλα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για δημοσκοπήσεις, έρευνα και συμβουλευτικές υπηρεσίες αγοράς. Γιατί μια κυβέρνηση «του λαού, από τον λαό, για τον λαό» χρειάζεται όλο αυτό το PR;

Εν ολίγοις: να μυήσει το κοινό με τις αφηγήσεις και τις απόψεις των παγκοσμιοποιητών.

«Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης απαιτεί χρόνο γιατί ο χαρακτήρας αποκαλύπτεται μόνο μέσω της δράσης», σημειώνει η Stiles, και αυτό είναι γνωστό τόσο στους απατεώνες όσο και στους προπαγανδιστές. Χωρίς ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης, μια απάτη δεν θα λειτουργήσει, και τώρα ανακαλύπτουμε ότι η παγκοσμιοποιητική κλίκα έχει περάσει δεκαετίες ενορχηστρώνοντας μια απάτη, τόσο μεγάλη που πολλοί ακόμα δεν μπορούν να το πιστέψουν. Έχουν διεισδύσει στον ακαδημαϊκό χώρο, την επιστήμη και σχεδόν κάθε κλάδο της κυβέρνησης, και όχι μόνο στις ΗΠΑ

Σε ένα λειτουργικό σύστημα, τα κύρια μέσα ενημέρωσης θα μας είχαν ειδοποιήσει για το σχέδιο παιχνιδιού και θα είχαν αποκαλύψει τους ψεύτες και τις απάτες στην πορεία. Αλλά δεν το έκαναν, και ο λόγος που δεν το έκαναν είναι ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης δεν είναι πλέον ελεύθερα να αναφέρουν την αλήθεια.

Έχουν αιχμαλωτιστεί από την παγκοσμιοποιητική μηχανή προπαγάνδας και η κύρια λειτουργία τους είναι να μεταδίδουν τις αφηγήσεις που δημιουργούνται από εταιρείες δημοσίων σχέσεων για λογαριασμό της κλίκας (cabal).

«Η προπαγάνδα είναι το άθλημα των πλουσίων», γράφει η Stiles.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:https://www.seferou-maria.gr

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID