EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βορίδης: «Ρουσφέτι του Καραμανλή ο σταθμάρχης στη Λάρισα»

Μετά τους εμπειρογνώμονες και ο Μάκης Βορίδης «δίνει» τον Κώστα Αχ. Καραμανλή ως υπεύθυνο για την παράνομη μετάταξη του σταθμάρχη της Λάρισας που είχε ως αποτέλεσμα το δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Μ. Βορίδης αποκαλύπτει, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο υπερήλικας σταθμάρχης (58 ετών) δεν έπρεπε να μεταταχθεί διότι το όριο ηλικίας για μετάταξη ήταν τα 28 έτη, και όχι τα 42 όπως υποστηρίζει η πλευρά Καραμανλή. Έτσι χρειάσθηκε να υπάρξει η εκ των υστέρων υπουργική απόφαση που νομιμοποίησε το ρουσφέτι!Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση 29 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (με πρώτο υπογράφοντα τον Βασίλη Κόκκαλη), ο Μ. Βορίδης αναφέρει πως το ηλιακό όριο για την μετάταξη ήταν τα 28 έτη όπως προβλέπεται σε υπουργική απόφαση του 2006 η οποία ήταν εν ισχύ!

«Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο επανακαθορισμός του ανώτατου ορίου ηλικίας διορισμού για τους προαναφερόμενους κλάδους του προσωπικού του ΟΣΕ, μεταξύ των οποίων και για τον κλάδο ΔΕ Σταθμαρχών, από το 28ο έτος στο 42ο, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς του εν λόγω υπαλλήλου και σε κάθε περίπτωση το 48ο έτος ηλικίας ως ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού δεν προέκυπτε από τις κείμενες διατάξεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην απάντηση του Μ. Βορίδη.

Υπενθυμίζεται ότι και το πόρισμα της Επιτροπής Γεραπετρίτη αναφέρει ότι «το τριμελές όργανο αξιολόγησης της αίτησης μετάταξης του σταθμάρχη όφειλε να την απορρίψει λόγω έλλειψης του πρόσθετου απαιτούμενου προσόντος, δηλαδή της μη υπέρβασης του 48ου έτους ηλικίας, και να μην παράσχει τη σύμφωνη γνώμη του».

Όμως ο Κ. Αχ. Καραμανλής μετά από αίτηση του 58χρονου σταθμάρχη τον Απρίλιο του 2022 υπέγραψε την υπ’ αριθμόν 157192/20-05-2022 απόφασή του όπου στο άρθρο 33 της απόφασης ορίζει πως ο υπό μετάταξη υπάλληλος πρέπει να κατέχει τα απαιτούμενα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για τη θέση στην οποία μετατάσσεται, εκτός της ηλικίας.

Τραβάνε τα μαλλιά τους στην κυβέρνηση με το πόρισμα για τα Τέμπη

Για άλλη μια φορά φάνηκε η καταστροφική δράση Γεραπετρίτη, ο οποίος σύμφωνα με «γαλάζιο» βουλευτή που τον γνωρίζει καλά, «δεν μπορείς να του εμπιστευτείς ούτε βαλσαμωμένο πουλί για να φυλάξει».

Η επιτροπή λοιπόν που ήταν άλλη μία εξαιρετική ιδέα του υπουργού επικρατείας και κατά πολλούς, του αόρατου πρωθυπουργού, εξελίχθηκε στο απόλυτο Βατερλώ.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η διορισμένη από την κυβέρνηση επιτροπή, κατάφερε να διαψεύσει τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και τους ισχυρισμούς τους για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε καμία τηλεδιοίκηση

Τεκμηρίωσε ότι στο συγκεκριμένο πόστο θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις σταθμάρχες.

Επιβεβαίωσε ότι ο διορισμός του συγκεκριμένου σταθμάρχη, ήταν κυβερνητικό ρουσφέτι.

Ακόμα και ο πίνακας που υπήρχε, κάλυπτε μία ελάχιστη απόσταση σε σύγκριση με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Η πλήρης διάλυση των σιδηροδρόμων, «επετεύχθη» επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Αυτονόητο λοιπόν ήταν το περιβόητο και πολυαναμενόμενο πόρισμα της κυβερνητικής επιτροπής, να αποσιωπηθεί από το σύνολο των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.

Ο μόνος που πρέπει να νιώθει δικαιωμένος από τις τελευταίες εξελίξεις, πρέπει να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τουλάχιστον πρόλαβε και ξεφορτώθηκε έγκαιρα τον Γεραπετρίτη. Εάν δεν το έκανε, θα μπαινόβγαινε ακόμα στα ειδικά δικαστήρια.
 

Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID