EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η μητρική θνησιμότητα στο υψηλότερο όλων των εποχών: Προκαλούνται από τα εμβόλια κατά του COVID;

Στις 29 Οκτωβρίου 2022, η Whitney Reising Oliver πέθανε. Ήταν 22 εβδομάδων έγκυος στο πρώτο της παιδί, ένα αγοράκι που η ίδια και ο σύζυγός της είχαν ονομάσει Felix. Mαζί της πέθανε και ο αγέννητος γιος τους.

«Η Whit ήταν τόσο ενθουσιασμένη που θα γινόταν μητέρα και θα μεγάλωνε το μωρό της τον Felix στο Σικάγο – την πόλη που αγαπούσε, μια πόλη με ζωντάνια, πλούσια στην τέχνη, τον πολιτισμό, τη μουσική και το φαγητό – και την πόλη που αποκαλούσε σπίτι της τα τελευταία 17 χρόνια», ανέφερε ο άντρας της κατά την νεκρολογία. Η ίδια δούλευε πάνω σε άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες και της άρεσε η πεζοπορία, η μαγειρική και η αγκαλιά της σκυλίτσας της, της Magic.

Ο απροσδόκητος ηλικιακά θάνατος κατά τα άλλα υγιών ανθρώπων είναι πάντα συγκλονιστικός. Αλλά όταν μια έγκυος γυναίκα όπως η Whitney Oliver και το αγέννητο μωρό της πεθαίνουν, φαίνεται πως έχει συμβεί κάτι ακόμα πιο καταστροφικό και τραγικό.

Αμερικάνικη μητρική φροντίδα

Η Αμερική διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ιατρικό σύστημα και μερικά από τα καλύτερα ερευνητικά πανεπιστήμια στον κόσμο.

Επιστήμονες έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες από το εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν σχολαστική ιατρική έρευνα και να συμβάλουν στην προώθηση και στην εξέλιξη της επιστήμης της ιατρικής.

Παρ ‘όλα αυτά, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Αμερικής – ειδικά η φροντίδα μητρότητας – είναι γεμάτο προβλήματα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι εδώ και χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον βιομηχανοποιημένο κόσμο . Η Αμερική έχει επίσης ένα εξωφρενικά υψηλό ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας .

Και τα ασυνήθιστα υψηλά ποσοστά μητρικής θνησιμότητας δεν περιλαμβάνουν αυτό που οι ειδικοί αποκαλούν ως «παραλίγο χαμένες μητέρες»— δηλαδή επιπλοκές εγκυμοσύνης τόσο σοβαρές που φτάνουν μια μαμά στο να αγγίξει το θάνατο.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας του 2015 , υπό την ονομασία «Deadly Delivery: The Maternal Health Care Crisis in USA», περίπου 1,7 εκατομμύρια γυναίκες ετησίως – το ένα τρίτο όλων των εγκύων γυναικών – έχουν επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και περισσότερες από 68.000 βιώνουν μια «εμπειρία πολύ κοντά στο θάνατο»

Τώρα, όμως, το ήδη κατώτερο σύστημά μας περίθαλψης μητρότητας (σε σύγκριση με άλλες χώρες υψηλού εισοδήματος), φαίνεται να χειροτερεύει.
Στα ύψη το ποσοστό μητρικών θανάτων το 2021

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας, το 2021, οι μητρικοί θάνατοι εκτοξεύτηκαν στα υψηλότερα ποσοστά των τελευταίων σχεδόν 60 ετών. Υπήρξε μια αύξηση 40% στον αριθμό των μητέρων που γέννησαν και πέθαναν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή εντός 42 ημερών από τον τοκετό.

Αυτό μεταφράζεται σε 1.205 έγκυες γυναίκες και μητέρες μετά τον τοκετό που πέθαναν το 2021 (πάνω από τρεις γυναίκες την ημέρα), σε σύγκριση με 861 γυναίκες το 2020 και 754 το 2019.

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό μητρικού θανάτου από το 1965, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων .

Αυτοί οι αριθμοί είναι στην πραγματικότητα πιο ανησυχητικοί από ό,τι φαίνονται. Το ποσοστό γεννήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζει πτωτική τάση, επομένως θα περιμέναμε λιγότερες γυναίκες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια ή μετά από έναν τοκετό, τα τελευταία χρόνια.

Γιατί πεθαίνουν οι γυναίκες που γεννούν;

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι κύριες αιτίες θανάτων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις, οι λοιμώξεις, η μυοκαρδιοπάθεια και η αιμορραγία.

Στο παρελθόν, ειδικοί είχαν κατηγορήσει τις γυναίκες, λέγοντας ότι τα ποσοστά θνησιμότητας στην Αμερική είναι υψηλά επειδή οι Αμερικανίδες είναι υπέρβαρες , είναι «προχωρημένης μητρικής ηλικίας » (παρόλο που το να είσαι μεγαλύτερη μητέρα συνδέεται επίσης με μακροζωία και άλλα θετικά αποτελέσματα στην υγεία). ή δεν αναζητούν αρκετή φροντίδα και ενημέρωση στα περί της μητρότητας.

Άλλοι ειδικοί, συμπεριλαμβανομένου του αείμνηστου Marsden Wagner , MD, περινατολόγου και επιδημιολόγου που εργάστηκε για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για 15 χρόνια, και ο μαιευτήρας Stuart Fischbein, MD από την Καλιφόρνια, κατηγορούν το σύστημα.

Αυτοί οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο υπερβολικός ιατρικός τοκετός οδηγεί συχνά στα χειρότερα αποτελέσματα, ότι η περιττή γέννηση με καισαρική τομή αυξάνει απότομα τη μητρική θνησιμότητα και ότι ο συστημικός ρατσισμός στην κοινωνία γενικά καθώς και στο ιατρικό σύστημα, καθιστά τη γέννηση πολύ πιο επικίνδυνη για τις αφροαμερικανές γυναίκες και τους έγχρωμους.
Προκαλούν μητρική θνησιμότητα ο COVID-19 ή τα εμβόλια κατά του COVID;

Αλλά με αυτή την άνοδο των μητρικών θανάτων, ελλείψει αδιάσειστων στοιχείων, ορισμένοι ειδικοί κατηγορούν τον COVID-19. Και τα κύρια μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Reuters, CNN και Wall Street Journal, ανέφεραν ότι η μόλυνση από τον COVID-19 συνέβαλε στην αύξηση του μητρικού θανάτου.

«Ο αριθμός και το ποσοστό των μητρικών θανάτων που σχετίζονται με τον COVID-19 ήταν μεγαλύτερα το 2021 από ό,τι το 2020, γεγονός που (υποδηλώνει) ότι ο COVID-19 πιθανότατα συνέβαλε στην αύξηση των μητρικών θανάτων», δήλωσε η Donna Hoyert, συγγραφέας της μελέτης στο CDC’s National από το Κέντρο Στατιστικών Υγείας, στο Reuters .

Ωστόσο, υπήρξε και συνεχίζει να υπάρχει τεράστια πίεση στις έγκυες γυναίκες να εμβολιαστούν για τον COVID-19. Εάν τα εμβόλια καθιστούσαν λιγότερο πιθανές τις λοιμώξεις από τον COVID-19, τότε θα περιμέναμε ότι τα ποσοστά μητρικής θνησιμότητας θα είχαν μειωθεί για το 2021.
Έχουν αναφερθεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο παρενέργειες

Από τις 10 Μαρτίου 2023, υπήρξαν 1.533.181 αναφορές παρενεργειών μετά από τα εμβόλια για τον COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα του CDC . Αυτές οι παρενέργειες περιλαμβάνουν 34.725 θανάτους μετά από εμβολιασμό και 4.949 αποβολές.

Τα εμβόλια κατά του COVID-19 πρέπει να θεωρούνται ως δυνητικός αιτιολογικός παράγοντας για κάθε έγκυο γυναίκα που τα έχει κάνει και στη συνέχεια παρουσιάζει αποβολή, χάνει ένα μωρό μετά τη γέννηση του ή χάνει τη ζωή της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Δεκεμβρίου 2022 που διατίθεται ως προεκτύπωση (που σημαίνει ότι δεν έχει ακόμη υποβληθεί σε αξιολόγηση από ομοτίμους), τα δεδομένα που συλλέγονται από το CDC δείχνουν ότι τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι πολύ πιο αντιδραστικά από τα εμβόλια κατά της γρίπης, που σχετίζονται με περισσότερο από το διπλάσιο αριθμός ανωμαλιών της εμμήνου ρύσεως, αποβολών, χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου, εμβρυϊκών δυσπλασιών, εμβρυϊκών καρδιακών διαταραχών, θνησιγένειας και πρόωρου θανάτου, μεταξύ άλλων.

«Το εμβόλιο [παρενέργειες] για τον COVID-19 υπερβαίνει κατά πολύ το σήμα ασφάλειας σε όλα τα αναγνωρισμένα όρια», έγραψε η ομάδα επιστημόνων, στην οποία περιλαμβάνονταν τρεις γιατροί.

«Οι επιπλοκές της εγκυμοσύνης και οι διαταραχές της εμμήνου ρύσεως είναι σημαντικά πιο συχνές μετά τους εμβολιασμούς κατά του COVID-19 σε σχέση με τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης. Συνιστάται ένα παγκόσμιο μορατόριουμ για τη χρήση εμβολίων COVID-19 στην εγκυμοσύνη έως ότου τυχαιοποιημένες δοκιμές τεκμηριώσουν την ασφάλεια στην εγκυμοσύνη και τη μακροχρόνια παρακολούθηση στους απογόνους».

Στην Αμερική, οι έγκυες γυναίκες λαμβάνουν ένα έως δύο εμβόλια γρίπης (δύο εάν η εγκυμοσύνη διαρκεί περισσότερες από μία περιόδους γρίπης), ένα εμβόλιο για την προστασία του μωρού από τον κοκκύτη, τον τέτανο και τη διφθερίτιδα (TdaP) και ένα εμβόλιο COVID-19. Η ασφάλεια της ταυτόχρονης χορήγησης αυτών των εμβολίων δεν έχει ποτέ τεκμηριωθεί.

Η συνεργική επίδραση της έκθεσης μιας εγκύου μητέρας και του εμβρύου της στα συστατικά αυτών των εμβολίων δεν είναι επίσης κατανοητή.
Εμβόλια COVID-19 που συμβάλλουν στη μητρική θνησιμότητα

Στις 28 Απριλίου 2021, η Whitney Reising Oliver έκανε μια δημόσια ανάρτηση στο Facebook σχετικά με τη ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ στο Κέντρο Τέχνης Bridgeport στο Σικάγο.

Το φυλλάδιο που δημοσίευσε απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα με πλεξούδες με μια μάσκα στο πρόσωπό της, η οποία δείχνει περήφανα ένα επίδεσμο στο χέρι της.

Το αν η ίδια η Όλιβερ εμβολιάστηκε τότε ή όχι είναι άγνωστο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Cedars Sinai, περίπου το 62 τοις εκατό των εγκύων γυναικών έχουν κάνει τουλάχιστον ένα εμβόλιο κατά του COVID-19.

«Τα εμβόλια συμβάλλουν στην αύξηση της νεογνικής θνησιμότητας. Τα δεδομένα για τη θνησιγένεια είναι δύσκολο να αγνοηθούν», είπε ο Δρ Stuart Fischbein, μαιευτήρας με έδρα τη νότια Γιούτα ο οποίος έχει πάνω από 40 χρόνια κλινικής εμπειρίας.

Αλλά ο Fischbein είπε επίσης ότι πίστευε ότι η μητρική θνησιμότητα οφείλεται συχνά σε συνδυασμό πραγμάτων. Στο πλαίσιο των δύο τελευταίων ετών, αυτά περιλαμβάνουν την έλλειψη πρόσβασης στην προγεννητική φροντίδα λόγω των lockdown. συντριπτικό άγχος, στρες και κατάθλιψη. έλλειψη άσκησης, εκτός χρόνου και βιταμίνη D. καθώς και κακή διατροφή.

Ωστόσο, είπε ο Fischbein, εκτός από αυτά τα ζητήματα, τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι πιθανότατα επίσης ένας παράγοντας που συμβάλλει σε αυτό. Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 ήταν το μόνο πράγμα που άλλαξε το 2021, επεσήμανε.

«Έχουμε δει μια αύξηση στους μητρικούς θανάτους που σχετίζονται καρδιακά προβλήματα», είπε. «Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να έχουν καρδιακά προβλήματα και γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια επηρεάζουν την καρδιά. Δεν υπάρχει τίποτα στο περιβάλλον που έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια εκτός από τον γνωστό κίνδυνο μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας και αρρυθμιών που προκαλούνται από αυτά τα εμβόλια mRNA για τον COVID-19».

«Οπότε η απλούστερη εξήγηση είναι ίσως η πιο πιθανή», συνέχισε ο Fischbein. «Αυτά τα εμβόλια επηρεάζουν την καρδιά και τους μηχανισμούς πήξης. Βλέπουμε περισσότερα καρδιακά προβλήματα, αιμορραγίες, ανωμαλίες του πλακούντα και διαταραχές της εμμήνου ρύσεως. Αν ήσουν ντετέκτιβ που ερευνούσε μια σκηνή εγκλήματος και υπήρχαν παντού αποτυπώματα, ίσως πρέπει να αναλύσεις τα αποτυπώματα», ανεφερε χαρακτηριστικά…


Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Οι πληροφορίες και άλλα δεδομένα που δημοσιεύονται στο παρόν άρθρο, μαζί με συνδέσμους προς άλλους ιστότοπους, είναι καθαρά ενημερωτικά και απολύτως ανεπίσημα.
epiosyinfo.comΕνα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
« PREV
NEXT »

Facebook Comments APPID