Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις ρητορικές της διακηρύξεις και τα παχιά λόγια, αποδεικνύεται στην πράξη ανίκανη να αναχαιτίσει το ορμητικό κύμα φυγής των νέων από τη χώρα. Τα κίνητρα που προσφέρει υποτιμούν τη νοημοσύνη της ελπίδας του τόπου και έχουν όση διάρκεια κρατάνε τα φτηνά πυροτεχνήματα.
Τα στοιχεία της Eurostat, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, σημαίνουν προειδοποιητικό συναγερμό για την υποχώρηση του δυναμικού της πατρίδας.
Αθροιστικά, από το 2010 που επιβλήθηκαν τα Μνημόνια έως και το 2021 μετανάστευσαν στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους συνολικά 592.200 άτομα, τα οποία ήταν κυρίως στο άνθος της ηλικίας τους και στην πλέον παραγωγική ηλικία.
Είναι πρόδηλο ότι το πρώτο μεγάλο τσουνάμι της μετανάστευσης ξέσπασε στα πρώτα χρόνια των Μνημονίων, όταν χάθηκε μονομιάς πάνω από το 25% του ΑΕΠ, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ σε χώρα εν καιρώ ειρήνης, η ανεργία εκτινάχθηκε κοντά στο 30%, και η αναζήτηση μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης μοίρας κατέστη επιβεβλημένη, δεδομένου ότι στην Ελλάδα ο βασικός μισθός υποχώρησε κάτω από τα 600 ευρώ μεικτά και καθιερώθηκε και ο υποκατώτατος για τους νέους.
Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό σε διάφορες χώρες σε πολλά επιστημονικά πεδία και τομείς. Όλοι αυτοί οι Έλληνες εδώ δεν μπόρεσαν να αξιοποιηθούν είτε από αδιαφορία, είτε από αμέλεια, ανικανότητα, αλλά το χειρότερο από σκοπιμότητα & συμφέροντα…
Οι ίδιοι άνθρωποι, με τις ίδιες ικανότητες και δυνατότητες έξω διακρίνονται και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ εδώ ζούσαν στη σκιά του κατεστημένου, του συστήματος, του συνδρόμου της κατσίκας του γείτονα, της εμπάθειας και όπως προαναφέραμε της άμυνας ενός συστήματος Αρίστων παλαμοκροτητών και υπηρετών συμφερόντων…
Βλέπουμε ελληνικές εταιρείες που προσπαθούν να συνδράμουν, να στηρίξουν και να προωθήσουν την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη, να απλώνουν τα πλοκάμια και τα δίχτυα τους στο εξωτερικό με συνεργασίες-συνέργειες και επενδύσεις.
Κι όλα αυτά γιατί; Για έναν απλό λόγο εδώ «βρίσκουν τοίχο», μιλάνε σε ώτα μη ακουόντων…
Κουράστηκαν, βαρέθηκαν και απογοητεύτηκαν να προσπαθούν να πείσουν για τα αυτονόητα. Να μιλάνε με συνομιλητές οι οποίοι πέραν του ότι δεν αντιλαμβάνονται, δεν έχουν και διαίσθηση-ηγετικά προσόντα ή και αποφασιστικότητα να κάνουν τομές και αλλαγές
Την ίδια περίοδο πέρασαν τα σύνορα της επικράτειας και εισήλθαν στη χώρα 342.900 άτομα, διαμορφώνοντας ένα άκρως αρνητικό (και σε αυτήν την περίπτωση…) μεταναστευτικό ισοζύγιο.
Το 2021, μολονότι η οικονομία φάνηκε να ανακάμπτει με σχετικά εντονότερο ρυθμό μετά την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, η καθαρή μεταναστευτική ροή παρέμεινε αρνητική. Τι φανερώνει αυτό;
Ότι παρά τις ανόητες πρωθυπουργικές εξαγγελίες και τον κωμικό αυτοθαυμασμό κάτι γραφικών και ασυνάρτητων περιπτώσεων τύπου Α. Γεωργιάδη, εξακολουθούν να υφίστανται δομικές και πολυετείς παθογένειες της ελληνικής οικονομίας που απομακρύνουν τον γυρισμό στην πατρίδα, ώστε να βρεθούν «πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» κατά Μητσοτάκη, για τα νιάτα της χώρας. Το μόνο που κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι να δίνει φορολογικά κίνητρα σε συνταξιούχους ξένων χωρών για μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση πρόσφατα αποφάσισε την αθρόα «εισαγωγή» περίπου 150.000 μεταναστών με σκοπό να απασχοληθούν στις εργασίες γης και στη… βαριά βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό, όπου τα μεροκάματα είναι άθλια και δεν αξίζουν σε αξιοπρεπείς ανθρώπους.
Λίγο προτού κλείσει η Βουλή για εκλογές, η κυβέρνηση τακτοποίησε όσους φίλους της μπορούσε με σκανδαλώδεις ρυθμίσεις. Όμως μόλις τη Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης υπέγραψε την κλαδική σύμβαση που προβλέπει αύξηση 5,5% από 1/1/2023 για τους 160.000 εργαζομένους συνεχούς λειτουργίας στα ξενοδοχεία και τους εποχικούς.
Πηγή: Το διαβάσαμε εδώ
Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε Facebook
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ κάθε Δημοσίευση μας….Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Το Epiosyinfo ως news aggregator ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους. !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Το ΕΠΙΟΣΥ INFO ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται!